Najczęściej zadawane pytania
Najczęściej zadawane pytania przez naszych klientów. Poniżej baza stanowi kompendium wiedzy dla stałych jak i przyszłych klientów „W MAZURSKIM GAJU”. Jeżeli na poniższej liście nie zajduje się odpowiedź na nurtujące przez Ciebie pytanie skontaktuj się z nami telefonicznie lub poprzez formularz, który dostępny jest w dziale Kontakt.
DLACZEGO KISZONKI GAZUJĄ I WIECZKA W SŁOIKACH SĄ WYPUKŁE?
Podczas fermentacji wytwarza się dwutlenek węgla i jest to naturalna reakcja dla niepasteryzowanej i żywej kiszonki. Dodatkowo pojawia się silny i wyrazisty zapach, który świadczy o prozdrowotnych właściwościach produktu, a nie jego zepsuciu.
Aby zatrzymać ten proces, wystarczy wstawić kiszonkę do lodówki.
JAK PRZECHOWYWAĆ NASZE PRODUKTY?
Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie naszych produktów w lodówce.
DLACZEGO REALIZACJA WYSYŁKI ZAMÓWIENIA TO 3 DNI ROBOCZE?
Gospodarstwo ekologiczne W Mazurskim Gaju to mała firma rodzinna, w której pracują cztery osoby. Jesteśmy odpowiedzialni za wysiew warzyw, ich pielęgnację, zbiór, przetworzenie, wysyłkę, kontakt z klientem oraz prowadzenie pasieki. Także wszystkiego dopilnowujemy sami, od początku do końca, co wiąże się z dużą ilością pracy i obowiązków. Rezultatem ogromu pracy jest dłuższy czas oczekiwania na paczkę.
DLACZEGO ZABEZPIECZACIE PACZKI TYLKO KARTONAMI I NIE UŻYWACIE FOLII BĄBELKOWEJ?
Jesteśmy gospodarstwem ekologicznym i staramy się produkować jak najmniejszą ilość odpadów. Dlatego nie chcemy używać folii do zabezpieczania paczek, stosujemy szklane opakowania do naszych przetworów, aby klienci mogli używać ich ponownie.