ZADZWOŃ DO NAS: +48 798 373 664 | Pon. - Pt: 9:00 - 18:00 / Sb: 10.00 - 15.00

Brak produktów w koszyku.

Najczęściej zadawane pytania

Najczęściej zadawane pytania przez naszych klientów. Poniżej baza stanowi kompendium wiedzy dla stałych jak i przyszłych klientów „W MAZURSKIM GAJU”. Jeżeli na poniższej liście nie zajduje się odpowiedź na nurtujące przez Ciebie pytanie skontaktuj się z nami telefonicznie lub poprzez formularz, który dostępny jest w dziale Kontakt.

DLACZEGO KISZONKI GAZUJĄ I WIECZKA W SŁOIKACH SĄ WYPUKŁE?

Podczas fermentacji wytwarza się dwutlenek węgla i jest to naturalna reakcja dla niepasteryzowanej i żywej kiszonki. Dodatkowo pojawia się silny i wyrazisty zapach, który świadczy o prozdrowotnych właściwościach produktu, a nie jego zepsuciu.
Aby zatrzymać ten proces, wystarczy wstawić kiszonkę do lodówki.

JAK PRZECHOWYWAĆ NASZE PRODUKTY?

Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie naszych produktów w lodówce.

DLACZEGO REALIZACJA WYSYŁKI ZAMÓWIENIA TO 3 DNI ROBOCZE?

Gospodarstwo ekologiczne W Mazurskim Gaju to mała firma rodzinna, w której pracują cztery osoby. Jesteśmy odpowiedzialni za wysiew warzyw, ich pielęgnację, zbiór, przetworzenie, wysyłkę, kontakt z klientem oraz prowadzenie pasieki. Także wszystkiego dopilnowujemy sami, od początku do końca, co wiąże się z dużą ilością pracy i obowiązków. Rezultatem ogromu pracy jest dłuższy czas oczekiwania na paczkę.

DLACZEGO ZABEZPIECZACIE PACZKI TYLKO KARTONAMI I NIE UŻYWACIE FOLII BĄBELKOWEJ?

Jesteśmy gospodarstwem ekologicznym i staramy się produkować jak najmniejszą ilość odpadów. Dlatego nie chcemy używać folii do zabezpieczania paczek, stosujemy szklane opakowania do naszych przetworów, aby klienci mogli używać ich ponownie.